When you've learnt some, you win some

WOW!
Min första världscupsmedalj!
Jag är så nöjd, vi har jobbat hårt med judon, väldigt hårt. Och det betalar av sig. 
Det klickade. Huvudet var med, och det fanns ingen rädsla överhuvudtaget. Det kanske verkar lite löjligt men jag stod i spelargången och hade bara en tanke i huvudet. "Kör som en champion". Efter OS så fick jag mig en tankeställare. Det var många favoriter som föll mot folk som de borde vinna över. Varför? Jag tycker att man kan se på deras kroppspråk att de inte vill förlora. Lite så var det under hela OS fram till näst sista dagen då Krpalek, Gazimov och Harrison gick upp och verkligen visade hur man ska köra för att vinna. 
Jag såg ingen rädsla. Jag såg inget tecken på att de försökte köra säkert. Det jag såg var 3 personer som vågade vinna, som körde som champions.
Så vill jag också se ut när jag kör. Så vill jag känna när jag går upp på mattan.

Den här gången fick jag till det.

Jag lyckade prestera bra under tävlingen med 3 ipponvinster på 3 olika sätt:
Fasthållning, kast och halslås. Även min förlust är jag rätt nöjd med för att jag presterade en bra judo med högt tempo, högre än vad jag trodde jags skulle klara av, och hade ingen respekt för den erfarna Litauern Bauza jag mötte. Jag förlorade på en yuko men det känns som en vinst.

Det kändes verkligen som en vinst efter tävlingen när jag fick se Facebook fyllas med gratulationer och jag kände verkligen supporten från er alla. Det betyder väldigt mycket för mig och ni ska ha ett stort tack för det!
Sen bjöd klubben på glass på måndagsträningen igår och då förstod jag att det var stort!
/Emil