Veckoslut men också en början

Lördagar är till för vila här i Paris för på söndagar börjar det nästan om.. Även fast det kanske är med ett lite mjukare teknikpass så tycker jag att lördagar känns som en bra dag att uppdatera lite och göra saker som behövs typ tvätta, uppdatera bloggen eller lägga in det där distanspasset jag helatiden skjuter upp på att jogga.

Denna vecka har min polare Oskar Jaskari varit nere och tränat med mig och som om inte judon var nog med kul har det hänt en del saker! Utom att spöa folk på institutet presenterade jag honom för klubben i Belleville där temat tydligen var att visa upp alla tekniker vi gjort för att bli bedömda av ett fyrtiotal fransmän som msst sitter skrattandes eller mumlar något på franska om fotsvepen som inte håller (ett återkommande problem för miss Mattisson, anser de). Iallafall så brukar jag få gå upp och visa som vanligt, men jag trodde de skulle vara lite schyssta mot Oskar för att han var ny. Icke! Först av alla skulle vi (les suedois) visa en övergång i mattan från kast och jag fick hjärnsläpp när jag väl skulle visa.
”Vad fan ska jag visa, Oskar?” Han kollade på mig lite smått panikslaget och svarade att det jag nyss övat på i 15 min skulle vara ett bra alternativ. Efter 15 sek av bara skruvande körde jag bara! Svepet jag körde på Oskar blev så hårt att ingen riktigt var med på hur högt det skulle smälla och alla fransmäns reaktioner var att gå från ett dovt ”oooh” till applåder och jublanden. Ja, kort sagt, så fick vi godkänt och slapp visa vid nästa demonstration, haha. Dessutom har jag fått en ny standard på fotsvepen jag nu borde utföra....

För övrigt så vet jag inte om jag lovat er en liten filmsnutt på vad jag faktiskt gör här nere, eller inte, men jag har nu i en månad försökt filma med en GoPro som inte vill ladda över filerna till datorn så jag kan redigera MEN misströsta ej! Här är en liten minivideo från två dagar i Paris som jag lyckades fånga på min iphone. Bara så att mamma kan vara lugn med att jag faktiskt tränar här nere och inte bara äter McDonalds.

Men nog med den senaste veckan! Nu taggar vi bantning och tävlingen i Malaga in för nästa vecka! På återseende
//Klara i paris!!