Vad är väl en vecka i Paris?

Jag har inte tid att gå runt och ”leva life” i Paris som mina syskon. Nej, just nu är jag på väg till Bulgarien och årets första världscup med Uffe som coach.


Under vintern har jag gjort stora steg framåt fysiskt sett. Jag känner mig starkare och snabbare än tidigare, jag har dessutom lagt på mig runt 3kg muskler (hoppas jag) och måste banta inför invägningen ikväll, från 106kg till 100kg. Sex kilo kanske låter mycket men allt är relativt, i förhållande till min vikt är det knappt 6% så för mig är det inga problem. I skrivande stund ligger jag på runt 103kg och har gott om tid att gå ner dem i lugn och ro.


Lottningen för min viktklass finns ute, jag möter vinnaren av en Azerbadjan och en Litauer då jag står över första matchen. Känslan i min kropp är att det här kommer gå ruggigt bra, det enda jag känner mig oförberedd på är de nya reglerna som jag aldrig tävlat med innan. Men judo är fortfarande judo så det ska inte vara några problem.


Som min vän Fredrik Gourlay brukar säga:
”HAJIME!” - Nu kör vi!
/Emil