Vår i Paris

Jag har hört att våren inte riktigt vill komma till Sverige (mormor tjallade), och jag kan med glädje meddela att det börjar likna svensk sommar här i Paris. 

Är våren relevant för mitt inlägg idag? Nej, absolut inte. Men jag tyckte ni behövde höra det ändå. 

Hur går det för mig och Klara här då? Jo min franska är lika dålig som Klaras är bra. Hon vill inte riktigt erkänna det men jag vågar påstå att hon kan språket nu. Men vad det ska vara bra för vet jag inte riktigt, när jag ber henne översätta vad exempelvis tränaren precis sade så är hennes replik oftas:
"Venne.. Jag lyssnade inte."

Utöver det så flyter judon på bra här. Min hand, som jag haft problem med sedan i januari, känns mycket bättre så träningarna har återgått till att vara väldigt roliga utan några störande smärtor som stör. 
Och det sociala livet är också bra. Det gläder mig att säga att vi inte bara sitter och stirrar in i väggen om dagarna utan vi har skaffat flera vänner på mattan som hälsar och skojar med oss. Utan dem hade det blivit långt tråkigare att vara här, men så kan man ju inte förvänta sig något annat. De flesta judospelarna i världen är väldigt trevliga och tillmötesgående. Det är något med att strypa och spöa varandra som gör att man respekterar varandra lite mer än annars.

Så dagarna rullar på och snart kommer Europacupen i Dubrovnik ligga runt hörnet. Den ska vi vara redo för.
/Emil