Tyvärr

Det finns inget värre än att förlora och det finns definitivt inget bättre än att vinna.

Jag hatar att förlora och idag var en dag då jag verkligen skulle kunna vinna många matcher.

Jag började riktigt bra med en vinst där jag dominerade hela matchen och varnade ut min motståndare från Ungern. Han plockade en yuko på mig, lägsta poänget, i andra minuten men jag krigade på och pressade honom stenhårt. Så jag vann tack vare att jag hade en hög attackfrekvens och framförallt bra kondis!

Anda matchen blev jag dock dominerad. Jag mötte en brasilianare som var kortare och starkare än mig men framförallt lyckades han att med bra fotsvep förstöra min rörelse och öppna upp för attacker.

Det hela slutade i förlust för mig eftersom att jag inte lyckades förstöra hans judo och öppna upp för min egen. Jag blev stillastående och lättläst, vilket är otroligt jobbigt.

I återkvalet mötte jag en Azerbadjan(are?) och den matchen... Jag kom ut och började lite tveksamt och drog på mig en varning men under första minuten växte jag i matchen och började ta över den. Jag gjorde ett par bra attacker och det låg en passivitetsvarning i luften för Azerbadjanen i andra minuten men när jag öppnade upp för en attack lyckades han få in en fot och svepte mig.

Det är inte bara en förlust i en match jag kände i hela min kropp att jag kunde vinna, utan det var en förlust på det värsta sättet.

Ett fotsvep. En petning på min fot fick mig att falla ner på rygg och där tog allt slut. Det finns inget jobbigare än när det bara känns, snopet.

"Slutplacering" blev 9:a (citattecken för att det bara ger mig 2 rankingpoäng och ingen riktig pkacering; 7:a och uppåt)

Det ser inte ut som om det blir ett EM för mig i år men jag vill tacka alla som har stöttat och hejat på mig under året.

Framförallt vill jag tacka dem som bidragit till mina och Olles resor!

Det enda jag kan göra nu är att genomföra lägret här i Tjeckien för att sen komma hem på torsdag och börja planera inför höstens viktklassbyte. Jag måste bli starkare och det är bara att konstatera att jag är för lång för -90 kilo.

Nästa år ska det bli medaljer.

/Emil