Tuff vecka

Först var det SWOP där jag gjorde en riktigt dålig första match men kom igen och gjorde bra ifrån mig i min bronsmatch.
Det var också då Olle blev diskad (felaktigt!) och en tävling han borde vunnit föll honom genom fingrarna.
Den här helgen skulle vara annorlunda. Europacupen i Malaga var i våra huvuden tävlingen där vi skulle få rätta till våra misstag från förra helgen och komma hem med välförtjänta medaljer.
Det blev inte riktigt så.
Jag har varit förkyld sen dagen efter SWOP och kände mig inte alls på hugget. En klen ursäkt och inte en godtagbar bortförklaring dock då de bästa presterar även på en dag då allt känns fel och inte stämmer.
Jag förlorade första på ett, vad jag tycker, pinsamt sätt. Efter första greppningen var jag inte alls med i matchen. Mjölksyran kom direkt och jag lyckades inte med en enda attack.
Andra matchen gick i samma stil fram till slutsekundrarna där jag lyckades kontra på en wa-zari för att sedan säkra vinsten med en fasthållning.
Tredje matchen var något bättre men när attackerna från min motståndare kom orkade jag inte röra mig förbi dem alls.
Det känns förjävligt när man inte ens lyckas med de mest simpla sakerna och när man inte kan spela på sina styrkor. Mina styrkor är ju bra kondition och att jag är svårkastad. Idag var jag klen och alldeles för lätt att få runt.

I Olles fall finns det mycket att diskutera om i hans första match där hans motståndare får en högst tveksam poäng efter att Olle har gjort ett kast. Hade poängen inte delats ut hade Olle med ganska stor säkerhet vunnit då han ledde på varningar mot slutsekundrarna.
Hade den matchen gått i Olles favör hade hans dag kanske inte gått som den gjorde.
Hursom så vann han sin nästa match i återkvalet men förlorade den efter det på en yuko.
Det var väldigt tråkigt att se för Olle såg också ganska "sluggish" ut och presterade inte alls med samma judo som han brukar.
Man kan väl säga att vi inte alls gjorde bra ifrån oss och kanske går det till och med att beskriva den här tävlingen som vår sämsta tävling i år rent judomässigt.

Nu följer en veckas läger här i Malaga där vi får ta och träna på det som inte gick vägen helt enkelt. Även fast jag bara känner för att krypa ner i ett svart litet hål där jag kan tycka synd om mig själv just nu.
Fast det är knappast konstruktivt så det får väl vänta till efter lägret.
/Emil