Träning, träning, sightseeing

Då är vi här, dagen innan tävlingen. Detta innebär en hel dag av förberedelser för klubben som arrangerar evenemanget. De har vanligtvis en åskådarskara på 900 personer vilket är en hel del för en judomatch, själv kan jag inte säga att jag delat läktare med 899 andra åskådare för en enda match. En sådan åskådarskara kommer däremot inte utan hårt arbete vilket är varför klubben spenderat dagen med att sätta upp strålkastare, bygga upp en scen och givetvis, installera rökmaskinen.
För min och Emils del skulle detta betyda vila då inga träningar hölls men icke. Vi började morgonen med en löptur på 45 minuter, i sällskap av en kille från klubben. Vi gick sedan vidare till hotellets simbassäng för att slappna av och avlasta kroppen en del. I dagarna har vi tränat hårt, dels med klubben och dels på egen hand i gymmet. Detta blir väldigt tydligt i simbassängen då axlar, rygg och ben mjuknar upp för varje bassänglängd man simmar.
Med resten av dagen fri hade vi inte så mycket av ett val, vi var tvungna att åka in en sväng till Frankfurt. Under hela vistelsen har vi blivit väl omhändertagna, även idag då vi fick skjuts fram och tillbaka från tågstationen.
Imorgon går tävlingen klockan 18. Jag och Emil kommer att väga in och värma upp för tävlingen men då laget har ordinarie killar i bägge klasser lutar det åt att vi inte kommer att gå några matcher, i mitt fall är det engelsmannen Owen Livesey som innehar den platsen (en kille jag förövrigt förlorade mot på varning i finalen på Scottish Open förra året).
För egen del är jag riktigt nöjd med vistelsen här. Klubben har varit väldigt gästvänlig och trevlig och vi talar redan om när vi kommer tillbaka nästa gång.
Just ja! Jag höll ju nästan på att glömma. Igår var vi på sparring i Köln med delar av tyska landslaget vilket självklart gav en hel del bra matcher men jag erhöll även ett fint märke av två framtänder över högra ögonbrynet. Det är ingen fara då det inte blev särskilt djupt till skillnad från såret jag fick några år tillbaka när en holländare sänkte sina framtänder djupt ner i hjässan på mig. Men som med allt annat i judo så löstes gårdagens blödning bäst med tejp, några varv runt huvudet och så var det problemet löst :)
Ta nu och titta på bilderna nedan :)
/Olle