Tillbaka till rötterna

Stockholm känns lite segt såhär när man kommit hem från Paris i våras och dessutom kommit underfund med att man ska stanna här ett tag nu (jag ska slutföra min utbildning på GIH). Så jag löste det problemet genom att dra ned en runda till Skåne i veckan som var.

Där nere går det att finna inte bara bra kompisar och blåsigt väder utan även mycket judo i olika tappningar. Jag har spenderat dagarna med kanske inte jättemycket sparring däremot blev det stort utrymme för teknik. Fix, tricks och detaljer är viktiga men förståelse för varför, vad och hur är minst lika viktigt. Enligt mig finns nog ingen som är roligare eller nyttigare att träna sådant med, än Rob Haans på Nordic Judo Academy.

Vinklar och greppning är saker som brukar irritera mig otroligt när det gäller judo, för det är svårt. Så jag försökte såklart pracka de här irritationerna på Rob också (i hopp om att han skulle säga att det var lika bra att investera sin tid i något annat istället). Men nope, han löste ju såklart problemen åt mig och nu fick jag istället ännu mer att jobba på och tänka på hemma i Stockholm. Skräckblandad förtjusning. Det är sällan kul att ändra eller förnya gamla inmatade rörelser eller greppmönster, saker man lärt in fel eller som egentligen inte passar ens stil. Men man måste. Speciellt om man får hjälp med nycklarna att låsa upp. Tack Rob!

Irritation är ju ett ganska bra ord att beskriva judo med tycker jag emellanåt. Då är det tur att även i södra Sverige går det att finna fina och fantastiska träningspartners – tack till Oskar och Nemi som tillbringade större del av tiden att hitta på, klura på och lösa problem tillsammans med mig nere i Staffanstorps dojo! Och tack till Staffanstorp som med öppna armar låter mig komma förbi där gång på gång genom åren och träna med dem, känner mig alltid lite stolt över mitt skånska arv när jag är där
Jag tog faktiskt inga bilder denna gång... får väl skylla på att jag hade fullt upp eller nåt!
//klara