Stolpe ut i Tjeckien... Mot Berlin!

Ja, det gick inte vägen i söndags. Jag klantade mig rejält.

Jag skrev kvällen innan att jag kände mig hur fräsch som helst och det gjorde jag på tävlingsdagen också. Faktum är att jag gjorde en av mina bästa matcher någonsin tycker jag. Jag gick upp mot en österrikare, Aaron Fara, som har ganska bra meriter. Jag visste om att han kommit 3:a på Europacupen för juniorer i Grekland, men jag visste inte att han också kommit 5:a på J-EM förra året.

Hursomhelst så var jag inte nervös, inte rädd eller på något sätt skakad. Jag gick upp och körde på 100% från första sekunden och ägde verkligen hela matchen.
Inom loppet av några minuter hade han plockat på sig 3 varningar och jag var på väg mot en seger. Tills jag klantade mig brutalt.

Jag hade verkligen behövt Olle på coachstolen, känner jag, då han hade sett hur uppe i varv jag var och då hade han kunnat säga till mig att sänka tempot. Nu var han inte där för att hindra mig från att göra den sämsta attacken i världshistorien, en attack som resulterar i att jag fastnar i en fasthållning. Jag tog mig loss men på 11 sekunder. Det vill säga, 2 sekunder försent. Österrikaren fick en yuko med 8 sekunder kvar på klockan. Jag gick in, slängde honom men fick ingen poäng för att domaren tyckte det var stopp innan.

Jag är både arg och glad. Arg som fan över att jag i princip kastade bort matchen men glad för att jag rörde mig, greppade bra och ägde matchen fram tills dess. Det kändes hur bra som helst i kroppen och jag känner att det var lite stolpe ut här i Tjeckien.

Efter tävlingen åkte vi buss till Nymburk, träningsanläggningen som ni trogna läsare kommer ihåg att jag firade min 20-års dag i, för att delta på det efterföljande lägret som slutar imorgon, torsdag. Kroppen mår fortfarande bra men jag sänker ändå tempot och ansträngningen en del då tävlingen i Berlin närmar sig. Film på matchen kommer när mitt wifi blivit bättre!

Just det! Batman-floppsen är med, min kära far gav dem till mig. Behövde bara modeblogga lite så att ni får se att jag inte bara kan judo! :)
/Emil