Stark men klantig

Klockan är 05:45 på Wiens flygplats. Boarding till mitt flyg mot Arlanda inleds snart och jag  skriver med viss besvikelse resans avslutande inlägg.

Det gick inte som jag tänkt mig. Det gjorde inte det. Efter en väldigt stark och säker inledning tog det stopp i tävlingens andra runda. Snöpligt. Framförallt billigt. Det kändes så bra i kroppen, huvudet satt på rätt plats och tungan låg rätt i mun. Jag var väl förberedd och förväntansfull att få mäta mig själv. Tyvärr kunde jag inte riktigt göra det. I en match där jag var starkare, bättre och säker förlorade jag mot en motståndare som verkade mer förvånad över det än jag själv. I ett försök att fly undan mitt grepp lyckades han slänga mig. Sånt som händer och tyvärr hände här.

Allt är däremot inte fy skam, min första match var riktigt bra men en rationell utvärdering kommer senare, då den överhängande bevikelsen släppt. Hur tråkigt det än är utgör detta ändå ett av de viktigaste momenten för en idrottare, förlusten. Många fler kommer och dem blir aldrig lättare att hantera. 

Med optimism kan jag ändå titta på tävlingen här i Bratislava och säga: "Ja ja, shit happens. Jag kan komma längre och det finns ingen anledning till att det inte snart sker. Fler matcher kommer." 

Nu ska jag fortsätta mitt pluggande inför inlämningen och seminariet på skolan om åtta timmar och du kan ta del av bilderna från det natursköna Bratislava.

/Olle