Stairs: man's sworn enemy

De är hämningslösa, obarmhärtiga men alldeles nödvändiga. Spurt i trappor är en av de allra jobbigaste träningsmomenten. Benen blir allt svagare i takt med att trappstegen växer sig högre. Höftböjaren är stel, framsida lår spända som ett nysträngat tennisrack och är så när på att ge vika vid varje trappsteg ner. Det är en av de absolut bästa mentala övningarna som finns, oavsett hur många gånger du bestigit den där satans trappan kan du göra det en gång till. Du kan alltid trycka ifrån lite extra för att underlätts nästa steg, det gäller endast att övertyga sig själv om det.

När vi hade tagit oss upp för trapporna för tredje gången i rad väntade ännu en spurt upp för den resterande backen. Var gång vi tog oss upp till toppen kunde vi räkna en runda till de avklarade. Vii gjorde denna kombination sammanlagt 5 gånger. Benen börjar antagligen inte värka förrän imorgon då de insett vad de gjort denna morgon.

Väl efter passet skulle jag ta en bild över de nu ökända trapporna med den tillhörande backen men ett bultande huvud och ett par trötta ben tillät inte tankarna vara samlade särskild länge. Däremot har jag en bild från när slaktbilen kom med en leverans till Rocky Balboa i gårdagens gym.

/Olle