Snöplig debut i SydKorea

Det kändes riktigt bra, trots halsont och slem som tilltog vid början av resan. Jag var redo. I första matchen var jag lottad att möta iraniern Saeid Mollaei (Saeids profil på Judo Inside), en ganska tungt meriterad kille som är placerad #37 på världsrankingen.

I öppningen av matchen kom jag inte riktigt in på honom, jag lämnade för mycket utrymme till honom helt enkelt. Efter att han tilldelats en yuko däremot kände jag hur jag påbörjade en omvändning, pressen tilltog vilket resulterade i en dålig attack från hans sida. Det var inte mycket men jag kände att jag hade hittat min väg in i matchen och kunde sakta men bestämt börja gå den. Mitt grepp blev bättre och det utrymme han initialt tillåtits röra sig på minskade. En till dålig attack kom från hans sida, "Nu jobbar vi hem det här" var allt jag tänkte. Men. Istället för att kunna fortsätta fightas blev jag istället tilldelad en diskning för att ha plockat i benet. Oviss om när eller ens hur jag kunde ha gjort det gick jag av mattan. Detta var inte riktigt som jag tänkt mig.

Jaja, shit happens. Efter att vi under morgondagen hejat fram Dvärby och Nyman i -90kg väntar tre dagar träningsläger innan vi på onsdag beger oss till Tokyo för den riktigt stora Grand Slam.

 


Uppdatering i efterhand (bild från webbsändningen): Motståndaren har precis gjort ett attackförsök och ett par sekunder efter att jag stått stilla en stund med min vänsterhand i hans dräkt, stöttar jag omedvetet hans fot med min högerhand. Jag tyckte att situationen var över, men domarna ansåg att den inte var det. Och då får man inte greppa under bältet. Bara att tacka och bocka och gå av mattan.