Säsongen inleds i Zürich

För två veckor sedan smygstartade jag säsongen med en träningsrunda på Matsumae Cup i Danmark. Efter 6 matcher varav två Golden Score-förluster mot Japanerna från Tokai University som gästade hade jag gott om material att analysera inför kommande tävlingar. 

Tillsammans med Klara och Emil bearbetade vi via Skype matchvideorna och identifierade områden som behövde förbättras. Sedan höstens viktklassbyte är det nya saker som krävs av mig på mattan, främst den fysiska biten så tempot är lägre men belastningen större. Från de säsongsavslutande tävlingarna har min vikt tilltagit rejält vilket påtagligt förbättrar mina förutsättningar på tävlingsmattan. 

Det ska bli intressant att se hur den förbättrade fysiken och högre viktenpåverkar söndagens matcher, framförallt kan väntas att min hållning är mer upprätt och säker. Dags att testa mina förberedelser!

/OLLE