På äventyr i Nacka Dojo

I lördags ledde Jujutsulegenden Rob Haans träningar i Nacka Dojo så vi gjorde vad kampsportsnördar gör, samlade ett gäng judokompisar och stack dit. Totalt blev vi sju fightsugna judoka som fick veta att vi levde.

Jag och Klara var med på jujutsu-landslagets läger i Dalby under hösten och fick verkligen mersmak för det. Även här i Nacka var landslaget med vilket passade perfekt. De sparkar oss en del och vi får kasta tillbaka, ett mer ömsesidigt fördelaktigt utbyte går knappt att föreställa sig. 
Jujutsu, trots en del likheter med judo, blir snabbt djäkligt jobbigt, rörelsen i karatemomentet är väldigt annorlunda. Längre distanser ska täckas snabbt, vikten ska alltid fördelas fram och tillbaka på de hoppande framfötterna och överkroppen ska ducka upp och ner. Knappast som i judo eller brottning, men nästintill lika roligt :)

Ta dig en titt på videon för att se Emil överraskas med en benplock (som tidigare var tillåtet i judo men fortfarande är det i jujutsu). Ljudet är som alltid från Beatcan, licensfritt ljud perfekt för dina kampsportsfilmer.
/Olle