Olympic Training Camp, Nymburk

Jag har varit här en gång tidigare på läger, förra sommaren, men då var det ett juniorläger, nu är det ett Olympiskt Seniorläger. Skillnaden är minst sagt stor!
Jag och Olle kom hit (till Nymburk) i måndags och har sedan måndag eftermiddag avverkat 4 judopass, ett löppass och ett gympass. Och det känns i kroppen. 

Fast det är inte det coolaste, det coolaste är meriterna som går att hitta hos de som deltar på lägret! Jag och Olle delar för tillfället matta med Teddy Riner (regerande Olympisk mästare och "typ" sjufaldig VM-guldmedaljör!), Georgi Zantaraia (som vi skrivit om tidigare), Victor Scvortov (3:a på VM i Chelyabinsk 2014), Lukas Krpalek (en av mina idoler då han kör i -100kg, han är rankad 1:a i världen och vann VM i Chelyabinsk 2014). Listan bara fortsätter med namn som Henk Grohl, Noël Van 'T End, Gazimov, Mammadov, Kristian Toth och Remarenkov (som jag inte kommer ihåg förnamnet på). Här är ännu fler stjärnor än de jag kommer på namnen på just nu, men googla dem jag räknat upp och se deras otroliga meriter!

Om du hade sagt till mig att jag skulle dela matta, och i vissa fall sparra med de här personerna för två år sen hade jag definitivt inte trott dig. Det är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse och för det har vi bara våra sponsorer att tacka för att de har gjort det möjligt för oss att åka på dessa läger. Faciliteterna här i Nymburk duger inte till mycket mer än att sova, äta och träna vilket är allt vi behöver men bristen på internet gör det svårt att uppdatera och än värre att lägga upp bilder så det får komma senare :) 

Kommer även berätta mer om lägret i nästa inlägg!
/Emil
Om Teddy Riner på Judoinside.com
Om Lukas Krpalek på Judoinside.com