Ny viktklass, ny Klara, nya medaljer?

Det har varit en stillsam höst, tävlingsmässigt det vill säga med en tävling i Bratislava och säsongens sista under morgondagen. Utanför tävlingsmattan däremot, där har jag haft det riktigt tufft.

I svallvågorna till sommarens europacup i Tyskland avlade jag ett omvänt nyårslöfte, jag skulle gå upp i vikt. Omedelbart inser du utmaningen då jag berättar att intervallen till nästa viktklass är om 9kg, strax över en tiondel av den dåvarande kroppsvikten. Men, till skillnad från vad du mot förmodan antagit är det inte träningen som utgör den största utmaningen. Träna har jag gjort hela livet. Så pass starkt betingat är det att jag inte kan gå mer än ett dygn eller två innan saker måste lyftas, slängas eller springas förbi. Jag är en mardröm att bjuda med på semester, än så länge stämmer ditt antagande. Nej, det största problemet är all mat jag är tvungen tvungen att trycka i mig för att nå min nya klassgräns utan att misstas för en fylld sopsäck ifall du skulle krama mig. 

Imorgon är det alltså i denna nya klass jag tävlar, -90. Jäklar vad kul det ska bli. 

Idag var det däremot Klaras tur på mattan i sin första europacup sedan flytten till Paris. Efter fyra matcher slutade hon på en niondeplats. Hennes rörelse men framförallt hennes attacker såg annorlunda ut. De var mer precisa och följsamma än tidigare. Även om det inte blev någon medalj denna gång så är det inte långt ifrån, några månader till i Paris fixar det.

Imorgon plockar vi nya medaljer.
godnatt
/OLLE