Ny viktklass. Alltså

Första Europa cupen i -57 kg avklarad för min del och därmed den fjärde tävlingen i den klassen sedan jag var 15.

Jag har alltid varit liten, men det har aldrig riktigt varit ett problem för min judo. "Lär dig greppa ned deras armar, Klara" "stå upp när dom försöker greppa ner dig, Klara" "möt mer med höften, Klara" alla dessa direktiv har blivit en del av min judo just för att jag varit kort och det har passat mig. Det finns dock en sak som varit mer avgörande i mitt val av att göra detta byte av viktklass.

"Du är för svag, Klara" denna fras har ofta ekat i mitt huvud. Gymmet har aldrig riktig stått på min sida, någonsin. Och på senaste åren har jag börjat väga betydligt mindre än vanligt.

Jag funderade lite och pratade med familj, tränare och lite annat folk om hur bra ide det skulle kunna vara att byta viktklass från -63, svaret blev "testa" så testa är vad jag gjorde. Från april till slutet av september har mitt mål varit att gå ned i vikt och jävlar vad jag är nöjd!
I och med denna Europacup i Spanien kan jag nu konstatera att 57 är väl värt att fortsätta min judoutveckling i. Spännande är bara förnamnet och orden "helvete Klara, du är ju lättviktare" är något som klingar bättre och bättre i mitt huvud.


/ Klara