Nordic Capital Judo Challenge: Stockholm segrar

Med strålande sol, upp mot 100 tävlande, fantastiska volontärer och månader av förberedelser för arrangörerna Josef Macias, Patrik Wennerland samt Christopher Karlsson genomfördes Nordic Capital Judo Challenge felfritt. En stor publik samlades för att ta del av den nästan fyra timmar långa tävlingen. 

Efter en första match mellan Helsingfors och Oslo klev Stockholmslaget upp på mattan för att ta sig an det norska laget. I den matchen tävlade samtliga Mattssons, varav jag och Klara vann våra matcher. Framför stor publikskara och under vackert solsken fortgick matcherna, från ungdom- till junior- och sedan seniorklassen med en enastående uppvisning av kast och fasthållningar. 

Under hela dagen var stämningen i topp, fler och fler anslöt sig till publiken och från tävlingstälten hördes ständiga hejarop och jubel. Domarna satt i hettan och gjorde ett ordentligt jobb att döma match efter match samtidigt som speakern Christer Löfgrens röst ljöd över Medborgarplatsens uteserveringar. 

I dagens tredje och sista match tillhörde Klara såväl som Emil Stockholmslaget där Klara säkrade sin andra vinst och Emil fixade sin revansch. 

Glöm nu inte att lyssna till Klara återigen på P4 Stockholm från klockan 17:00 idag :)

Dagens Nyheter skrev om Nordic Capital Judo Challenge! 

Intresserad av att lyssna till Klara på P4, inför tävlingen? Klicka här! 

/Olle