Njet, njet - välkommen till Minsk

Du har en uppgift, gör en lista på fem platser eller folk som har gjort sig kända för sin positiva behandling av gäster. Vilka har du satt på listan? Den amerikanska söderns gästfrihet eller Island och dess glada folk? Vet vad du missat? Vitryssland!

Dryga timmen efter att jag landat i Minsk, stirrat en missnöjd spärrvakt i ansiktet samtidigt som denna tuggat på mitt pass för att verifiera dess autenticitet och skjutsats i vad Ford Pintos skapare skulle kalla en säkerhetsrisk var jag framme på det olympiska träningscentret för en veckas läger.

Emil hade anlänt kvällen innan och redan gjort sig hemmastad i det lilla spartanska rummet. In kom jag och tänkte spendera timmarna innan träningen med huvudet på kudden - Satan vad fel jag hade.
Upp flög dörren och med vindraget flög en kutryggad tant (med hud av sandpapper?) som högljutt förklarade för mig på ryska att...?
- Njet! Njet! Pitaniye! Yest'! 

Efter en minuts gestikulerande och onomatopoesi eskorterades jag till matsalen, att lunchen hade stängt tre timmar tidigare skulle inte hindra denna kundservicefanatiker att aggressivt servera en tallrik kalopsfett och matvete. 
Åh Minsk! Don't ever change.
/Olle