Malaga som avslut och revansch

Europacupen i Malaga blev det sista stoppet för mig, Olle och Klara den här säsongen.
En vecka efter min beska 5e plats och Olles tidiga utgång ur tävlingen fick vi någon form av revansch.
Efter tre vinster och en förlust respektive slutade jag och Olle som silvermedaljörer i våra viktklasser.

Så jag och Olle slutar båda året med nästan exakt samma facit 2 medaljer och 2 femteplatser var på 5 tävlingar (6st för Olle) 2019. Inte det sämsta året tycker jag.

Dessutom tycker jag att det finns en väldigt tydlig förbättring i våra prestationer rent judomässigt. Min tid i Paris har utrustat mig med nya verktyg och tekniker som har gått väldigt snabbt att applicera i min judo. Jag var beredd, efter en tung tävling i Scweiz, att resten av säsongen skulle bli mycket tuff.

Så nu när säsongen är över kan jag konstatera att jag hade fel. Även om målet var att ta guldmedalj på alla tävlingar så är jag relativt nöjd med min egen och mina syskons insats på europatouren i år.

Relativt nöjd för jag känner att några medaljer gled mig mellan fingrarna och var så nära att jag hade kunnat avsluta säsongen med dubbelt så många medaljer hade jag bara varit lite bättre i några få moment. Men i ärlighet är inte det en dålig sak, det betyder bara att jag nästan är där.

Nu börjar planeringen och träningen för nästa säsong som börjar i februari!

/Emil