KLARA: Bra matchträning i Köpenhamn

Under påsken var jag och mina två yngre bröder Pelle och Ville i Köpenhamn och tävlade i Copenhagen Open, och sen var vi på läger två dagar efter tävlingen. Helt okej gick det, med 4 silvermedaljen hem till Team Mattsson varav ett av Pelle och tre av mej :) Ville blev oplacerad men han gjorde ändå väldigt bra ifrån sig i sin största och allra första internationella tävling någonsin.

Jag började lite senare på dagen och eftersom att det fanns två svenskor jag mött tidigare i min egen viktlass, -63 kg, dubblade jag och anmälde mig även i klassen ovanför, -70 kg. Det blev många matcher!

Jag började i -63 mot en holländska där vi gick hela matchen ut men jag tillslut förlorade på en varning i golden (motsvarigheten till sudden death i hockey). Tråkigt men sånt händer. Efter det körde jag direkt efter min första match i 70 mot en tjej från Danmark jag jagat rätt länge och här förlorade jag också tyvärr på 2 yoko men matchen jag körde var helt okej och om jag inte varit så rädd att bli kastad skulle det säkert slutat bättre.

Sedan fick Jag en matchs vila innan jag hade 4 matcher på raken. Jag var helt slut efteråt, men superkul var det, nästan som en ”alla-går-på-Klara”-tävling. Jag slutade alltså tvåa i båda klasserna. Helt okej resultat, men bara synd på min första match.


Dagen efter var det bara jag och Pelle som tävlade och för Pelle som körde i u15, det vill säga en ålderskategori över sin egen (han är bara 11 år) var en femteplats mer än okej.

Jag skulle därefter gå upp i juniorklassen, endast i -63 kg denna gång. Jag vann två matcher innan jag ställdes mot holländskan jag hade förlorat mot dagen innan. Denna gång körde jag totalt över henne. Hon fick inte en enda greppning och så taggad som jag var på att ta henne efter förlusten dagen före blev jag rätt nöjd med att det slutade med wazari och yoko till mig och en varning till henne. Den matchen var den mest övertygande och bästa match jag gjort på länge, kändes som jag gav det jag kunde och tydligen kunde jag också vinna!

Nästa match körde jag mot Danmarks juniorlandslagsjudoka i -63 och förlorade med en wazari och en yoko men jag tyckte att matchen ändå var väldigt bra. Jag körde hela matchen ut och lyckades till och med ta poäng på henne (den enda som lyckade ta poäng på henne i hela tävlingen). I och för sig bara en yoko men, men :) Jag slutade tvåa i junior också och av 12 matcher vann jag 9.

Bra matchträning inför Budo Nord Cup och Nordiska Mästerskapen…
/Klara