Junior -SM är över


Efter en lång dag så stack vi till hotellet med 7 medaljer till Stockholms Judoklubb! Vi har inte tagit fler medaljer än det på ett SM vilket är väldigt kul.

Stor eloge till Axel Robertsson som tog guld i både U-18 och U-21 efter en fokuserad prestation. Med det resultatet har han tagit en plats i landslaget! 
Det krävs mycket av en judoka för att orka hela dagen och att utöver det göra det i två ålderskategorier är väldigt bra jobbat.

Totalt sett så plockade Stockholms Judokblubb hem 2 guld, 1 silver och 4 brons. 
Tyvärr så missade två av våra aktiva medaljplatser.
Klara och Leon, som båda har en otrolig kapacitet underpresterade igår och jag misstänker att pressen kom åt dem.
Leon var väldigt nervös inför sin mästerskapsdebut och det märktes. Han var inte sitt vanliga kvicka jag, utan han gav bort tidiga poäng i början av matcherna, poäng som han inte lyckades hämta hem igen.
Klara däremot är en annan historia, hon såg pigg och fokuserad ut och det är löjligt hur ett felbeslut kan ändra utkomsten för en hel tävling.

Klara var övertaggad i första matchen vilket ledde till att hon förhastade sig i situationerna och begick två misstag som kostade henne matchen och chansen till ett guld. 
Sen lyckades hon aldrig hämta sig riktigt och hon förlorade även bronsmatchen tyvärr.

Från där jag stå så ser det ut som att hon lägger en extrem press på sig själv, en press som  ofta verkar vara mer destruktiv än inte. Men som alltid när man ser utrymme för förbättring så är det någonting vi måste jobba vidare på. 
Dock är det här också den svåraste biten inom idrotten, det psykiska, men jag är övertygad om att Klara har vad som krävs för att fixa det.


Jag är stolt över alla andra från klubben som tävlade också och vill skicka ett stort grattis till dem!
Calle Johansson 3:a
Pelle Mattsson 2:a
Miljohn Larsson 3:a
Victor Öberg 3:a
Linus Wiik 3:a
Axel Robertsson 1:a x 2
Klara Mattsson 5:a
Leon Svalberg: Oplacerad

Året har bara börjat och nu finns det många fler tävlingar att se fram emot! Klar och Leon kommer ta sina chanser är jag övertygad om.


/Emil