JTTT

Japan, Tyskland, Tjeckien, Tyskland.
Så ser reseplanen ut för mig de kommande dagarna.
Eller ja, som ni vet har jag ju redan varit i Japan och nu är jag med Olle i Tyskland tills imorgon. Efter det bär det vidare till Tjeckien och sedan tillbaka till Tyskland.
Jetlagen från resan hem från Japan har äntligen börjat lägga sig någorlunda vilket är väldigt skönt. Första träningen här i Sindelfingen var extremt tung fastän jag tog det lite lugnare och fokuserade mer på rörelse än sparring.
Olle har varit noga med att poängtera för mig att jag ska tävla snart och att det inte är någon idé att ta i för kung och fosterland, utan att fokus ligger på att komma igång med rörelsen och att bli av med jetlagen innan tävlingen i helgen.

På fredag åker jag alltså till Prag, Tjeckien, för att delta på en European Top Cup och jag har höga förväntningar.
Det kommer bli tufft men det har börjat lossna för mig under våren och jag känner att jag kan ta nästa steg i min ganska nya viktklass. Steget upp på medaljplatsen!
Det är en sak jag ofta glömmer bort dessutom, att jag faktiskt har bytt viktklass inte ens för ett år sedan och att det inte är förräns nu i sommar jag har börjat väga precis 100kg.

Efter tävlingen i Prag stannar vi (landslaget) där på lägret som följer för att sedan ta tåget till Berlin där ytterligare en tuff Europacup väntar, inte vilken Europacup som helst heller utan den tävling som brukar beskrivas som tuffast på Europa-touren.
Men jag är laddad, förberedd och hungrig. Snart är det dags!
/Emil