Inför Zürich

Så Matsumae/Danish Open är avklarad. Och jag säger avklarad för att  tävlingen var ett delmål, ett sätt att se vad som behöver slipas inför europacupen i Zürich om två veckor. Där är prestationen betydligt viktigare. 
Men det betyder inte att Matsumae var en dålig tävling som man bara tar med en klackspark, inte alls. Tävlingen var grymt bra arrangerad som ett riktigt event och motståndet höll riktigt hög klass. Det som var synd dock var att tidsschemat kastades genom fönstret väldigt snabbt och allt tog väldigt, väldigt lång tid. 

Så, vi fick ut vad vi ville från tävlingen (utom möjligen Klara som blev diskad i första matchen vilket jag inte kan förstå riktigt) och har sett både positiva och negativa saker vi ska fila på de kommande veckorna. 

Just nu är jag på väg tillbaka hem till Paris för att träna vidare och Klara, som gör ett depåstopp i Stockholm, anländer snart hon med. 

Utöver vår egen insats på tävlingen så fanns det en hel del andra roliga prestationer jag tog del av. Mest noterbart var kanske att se Rasmus Deckart och Jonas Björktorp på mattan igen efter en lång tid (lag-SM räknas inte). Framförallt var det kul att se Rasmus som dessutom gått ned en viktklass från -73 till -66. Han har säkert gjort det för att jag  brukade retas om att han var en lätt 73:a under våra junior år.
Så nu har han valt att bli en tung 66:a istället.

/Emil