Hemåt!

En vecka i Turkiet

Det olympiska träningslägret är över för den här gången och jag åker hem med en trött och sliten kropp, men med ett glatt humör.
Jag och Olle har fått åka på en hel del av de här lägren och de är verkligen givande. Inte bara sparringen som är utan like, men också att vi får resa med landslagets olympiska trupp. Man får en tro på sig själv och det man gör som en atlet när vart man än vänder sig ser en världsstjärna inom Judon. Både från andra länder men också de som vi faktiskt har i Sverige. En tro, nej, en visshet om att man själv kommer vara den som någon tittar på och känner samma sak som jag känner nu.

Lägret då? Hur gick det?
Det korta svaret är bra, men det är sällan hela berättelsen. 
Så det långa svaret är, det var utvecklande. Mer än utvecklande, det bekräftade för mig att jag är på rätt väg. Jag fick byten med några av de absolut bästa i min viktklass och gjorde bra ifrån mig. I alla byten förutom ett då jag blev påmind om jobbet som krävs av mig för att utvecklas till en högre nivå i framtiden, och hur långt jag faktiskt är ifrån toppen. 
En utmaning jag mer än gärna tar på mig.

Det blev totalt 10 hårda träningar för mig under det här lägret där alla var judopass utom ett då vi var i gymmet allihopa och körde cirkelträning. 
Som vanligt under ett läger så hade jag en del träningar där min insats var grym och så var det några träningar då jag bara ville gå och lägga mig och gråta. Fast sådant är livet som judoka, framgångar och motgångar är alltid närvarande i varje sekund av varje träning och det viktigaste är att ALLTID försöka göra bättre ifrån sig nästa gång, i nästa greppning och i nästa sekvens.

Jag har haft en riktigt rolig vecka i Turkiet. Jag har fått träna hårt och till och med kunnat sola och bada utöver det! Vilket måste vara första gången någonsin på ett träningsläger. Jag misstänker att mycket har att göra med att jag inte var i varken Ryssland eller Ungern på läger den här gången, hehe.

Nu blir det hem för att fortsätta träna inför Grand Prix i Budapest där målet kommer vara att vinna en match. Min svåraste utmaning hittills. 
 
Mer följer! 
/Emil