Heart of England: Guld till Klara

Medaljregn vart det denna helg som så många andra gånger!

Ville, Pelle och Emil åkte med klubben till Åbo och presterade där borta, Olle tävlade i Europacupen i Bratislava och jag åkte med ett annat gäng svenskar till England för att tävla i deras nivå 4-tävling "Heart of England" i Walsall utanför Birmingham.

 

Jag, Ida och Amanda (de två andra tjejerna som tävlade) började alla vid 14:00 på olika mattor och såklart gick alla våra matcher samtidigt eller med 10 sekunders mellanrum så en del springande blev det för vår coach Lars på plats!

Min första match gick mot en landslagsaktiv engelska. Hon var en aning kortare än jag men väldigt stark och dessutom vänstergreppare som jag tidigare och fortfarande har problem med! Men matchen slutade i alla fall med vinst till mig då hon fått en varning... Fast jag var nästan på väg att få poäng i slutet då jag kontrat henne. Eftersom jag stått över den första matchen var jag nu i semifinal mot en annan engelska. Hon var väldigt på i början men jag ägde fortfarande matchen och arbetade mer med greppningen och fötterna. Efter två minuter blev hon mycket tröttare. Jag fick in en yoko som sedan viftades bort av domaren. Men med 40 sekunder kvar fick jag in en kontring bakåt och en yoko som domarna inte missade. Sedan fick jag en fasthållning, men tjejen jag körde mot var helt slut och klappade av, så ippon till moi!

 

Finalen gick mot en tredje (no suprise) engelska där vi gick nästan hela matchen ut tills jag i slutet fick en fasthållning och vann. Inte mycket mer att säga än att de definitivt kör en annan judo i England och mycket mer attackvänlig är den. Så fort tjejerna får greppet kastar dom och inte bara snabbt utan hårt!

 

Iallafall blev det guld till mig och Ida och ett brons till Amanda! Så har man lyckats att skaffa lite ranking poäng i England också :)

 

Jag skulle vilja tacka Molkoms Judoklubb så otroligt för att jag fick hänga med och chilla i England och sen att dom fixade allt med boende i en supertrevlig familj! Hatten av och jag kommer ju definitivt försöka hänga med nästa år. Förhoppningsvis med ett större gäng då också!

/klara