Första Europacupmedaljen!

Igår, söndag, tog Olle sin första av förhoppningsvis många kommande Europacupmedaljer.

Efter 5 tuffa matcher, 1 förlust och 4 vinster, plockade han hem bropnspengen med stil.

I de första 2 matcherna såg Olle lite vaksam ut.

I första matchen mötte han sin motståndare bra i greppningen och attackmässigt. Han backade inte när finnen han mötte sökte bättre grepp och attack utan Olle gick rakt på och såg stabil ut.

I andra matchen blev han för stillastående och förlorade tyvärr mot Zachary Burt från Kanada. Liksom i första matchen var Olles attackfrekvens på tok för låg vilket gav motståndaren tid att jobba och komma med egna attacker.

Efter det gjorde Olle ett ordentligt ryck och vann den tredje matchen stabilt. Den fjärde matchen vann han spektakulärt med dagens utan tvekan snyggaste kast mot en armenier. Olle kom in med höften perfekt och slängde sin motståndare åt helv*!•, vilket var en otrolig lättnad eftersom han låg under på en wa-zari under nästan hela matchen.

Efter den matchen var det bronsmatch mot den dansken Kjeldsen som hade en 15:e plats på europarankingen (Olle låg på 68:e plats , före matchen).

Efter ännu ett snyggt höftkast och nervösa minuter lyckades Olle hålla undan dansken med en ledning på wa-zari. De sista 30 sekunderna låg det en varning i luften på Olle, en varning som skulle gett Kjeldsen en vinst eftersom Olle redan fått tre varningar under matchens lopp... Fyra varningar och man förlorar... Men han lyckades hålla huvudet kallt och var tillräckligt aktiv för att rida ut de sista sekundrarna.

En riktig rysare som var otroligt jobbig att coacha rent psykiskt för min del...

Grattis Olle, nu tar jag semester!
/Emil

Olles vinst över Kjeldsen uppmärksammades.