Förbered er på ett jättelååååångt inlägg!

Ja, jag vet. jag ber om ursäkt. Det senaste inlägget jag skrev var kvällen innan tävlingen i Berlin. Mycket har ju självklart hänt sedan dess, jättemycket faktiskt!

Vi börjar där jag slutade då, Berlin:
Jag tjatade ju om att det kändes bra i hela kroppen och jag ljög inte.
Berlin är en av Europas, om inte Europas bästa Europacup och jag lyckades faktiskt med att ta en 5:e plats!

Det är det bästa resultatet jag har gjort och det var nog den bästa tävlingen jag gjort.
Första matchen vann jag på Ippon efter ca. 1minut mot en georgier (på en snygg Osoto-gari om jag får säga det själv). Den andra matchen mötte jag världsnian från Holland som jag mött 3 gånger tidigare, 2-1 till honom i matcher, och jag gjorde även där en riktigt bra match då jag stod som segrare i den matchen med en yuko och en wa-zari på min sida poängtavlan. 
I tredje matchen var jag framme i kvartsfinal och stod mot tysken som kom 3:a på Bremen masters i år, den stora tävlingen där jag kom 7:a. liksom i de tidigare två matcherma presterade jag väldigt bra judo och lyckades kontra honom på en wa-zari som jag höll matchen ut utan vidare problem.
Med det var jag framme i semi-final och stod mot Ryssen som är rankad 7:a i världen. Jag förlorade mot honom i Ryssland tidigare i år, gjorde en mycket bättre match mot honom nu men räckte inte till och förlorade på fasthållning efter ca.3 minuter.
Det sög men jag hade fortfarande bronsmatchen kvar. Där visade det sig att jag skulle möta en Brasilianare, vinnaren av europacupen i Prag och även #2 på världsrankingen.

Det var mitt första finalpass på en stor tävling och jag blev slagen av en nervositet jag inte känt på hela dagen. Förutom nervositeten så var tröttheten slående. Efter en hel dags tävlande var krafterna trytande. När det var dags dock, kände jag inte av något av dem. 
Till min stora besvikelse förlorade jag dock med en yuko efter full tid och min premiär i mitt första finalpass slutade i förlust.
5:a alltså och 30 platser högre på rankingen.

Ja just det, Med den prestationen har jag också blivit uttagen till JUNIOR EM(!!) i September! 
Det betyder att det vi, jag, Olle, Klara, Uffe, Mamma, Pappa och alla sponsorer satsat mot har uppnåtts! Första steget i alla fall, det är ju fortfarande 5 år till OS 2020.
Så de nyheterna är helt rykande färska faktiskt, så färska att det inte ens hunnit bli skrivet på Svenska Judoförbundets hemsida :p

Helgen efter Berlin var det tävlingsdags igen, fast den här gången på Medborgarplatsen!
Jag Olle och Klara blev precis som förra året uttagna till att representera Stockholm i lagtävlingen mot Helsingfors och Oslo.
Jag och Olle vann våra matcher men Klara förlorade tyvärr mot en finska som kommit 3:a på ungdoms-OS (ungdoms EM, då bara europeer är med).
Det var en grymt häftig dag och precis som förra året jättekul!

Stockholmslaget vann för övrigt, så vi försvarade titeln :)

Hoppas det fyller igen tomrummet ni har känt i min fråvaro och jag lovar att bättra mig! 
Njut av bilderna så länge och titta gärna in på NCJC:s hemsida för mer beskrivning av dagen där! :)
www.NCJC.se

Mot EM och vidare!
//Emil