ESTONIAN OPEN, tartu: Hyggligt brons - bra erfarenhet

Estonian Juniors Open i Tartu var en bra tävling, med 200 deltagare från Finland, Estland, Lettland, Litauen, Sverige och Polen. Tufft motstånd och många tävlande, alltså Det slutade med ett brons till Emil och två förlorade matcher för Klara, som skriver såhär:

Första matchen var mot en tjej från Litauen. Matchen inleds med att båda greppar lite. Jag är inte så på medan hon är mer på hugget. Lite greppsekvenser senare ska jag gå in på mitt första kastförsök. Det blir lite halvdant och jag blir kontrad bakåt men hinner vrida mej minimalt och undviker att hamna på rygg, men en yuko till henne och en och en halv minut kvar av matchen.

Nästan samma sak händer i greppningen efter då jag får mitt grepp i nacken men bara står och hänger vilket resulterar i att hon slänger sig bakåt och jag följer med. De 30 resterande sekunder får jag ned henne en gång men aldrig på poäng så jag ett försök till armlås men misslyckas. Slutsats av första matchen - för avslappnad, för dålig i greppningen, för stillastående och för få svep- och kastförsök.

Andra matchen går mot en norska jag mött tidigare och förlorat mot. Idag gick det mycket bättre. Även fast det var grymt segt i början fick jag till slut mitt grepp då jag tryckte på, några kastförsök och kontringar från min sida och lite halvdåliga seionageförsök från henne. Vi kom ned i mattan och hon krokade benet. Jag försökte ta mig ur för att få till en fasthållning. Det såg lyckat ut i ungefär två sekunder, tills hon fick nytt grepp. De sista 16 sekunderna fick hon till ett kast igen, men då vred jag  mig runt på mage. 12 sekunder kvar och nästan lite självklart får jag en shido för passivitet… Fan. 12 sekunder kvar.

Inte mycket händer de sista sekunderna förutom att jag måste jaga och får henne nästan på en yuko på en kontring. Inga sekunder kvar och hon går in på sin seionage igen, ippon till henne när klockan gått ut. Ingenting att göra. En shido är en shido och ska hon vinna måste hon i alla fall vinna på poäng ;)

Slutbetyg: Bättre andra europatävlingen i år, än första. Visst, två förluster i båda, men det var betydligt sämre förluster förra gången.
/Klara