En natt i Stockholm är en kväll i Paris

Halv nio? Japp! Halv nio började kvällens randoripass ute på Bretigny, en viss skillnad från vad vi anser vara sena pass i Sverige. Men inte var det någon fara, träningen gick väldigt bra med mycket fokus på sparring. Knappast var det några problem heller att hitta en öppen restaurang när vi kom tillbaka till hotellet vid halv tolv, tacka vet jag dessa franska nattdjur.

Det är alltid roligt när vi åker runt till de olika klubbarna att se vilka som är där. Denna resa har vi träffat europamästaren i -60 som närvarade på kvällens träning och igårkväll på Institutet fick Klara sig några ordentliga byten med Martyna Trajdos, vinnare av Tokyo Grand Slam 2015.

När vi nu varit här några gånger och börjat få ett ordentligt grepp om omgivningarna och tågnätet har Paris plötsligt blivit så mycket större. Det finns nu så mycket mer att se, så många fler platser att besöka och allt ligger endast en enkel resa bort. 3 byten för att ta oss till en restaurang på norra sidan? Inga problem. 90 minuters tågresa till nästa träningspass? Lätt som en plätt. En uppskattad färdighet när vi beger oss in till stan efter kvällarnas judopass.
/Olle