En lång dag på Tyska Öppna

Efter fem matcher slutade jag på en niondeplats. Förra året blev det endast två, en vinst och en förlust. Det är en väldigt ordentlig utveckling. Denna europacup är definitivt den hårdaste, både i kvalitet men även antal motståndare.
Det känns väldigt bra att avsluta säsongen med denna tävling. I matcherna gick det väldigt bra. Jag är bestämd och fokuserad, finns inte ett uns nervositet eller försiktighet att förnimma i min judo. Mina tekniker satt väldigt bra då jag kunde kasta på riktigt ordentligt och ta höga poäng mot tuffa motståndare.
Detta var den fjärde tävlingen på fyra helger vilket kroppen ständigt påminner mig om. Jag är lite stelare och ömmare i kroppen samtidigt som vissa kroppsdelar är i särskilt behov av återhämtning.
Efter dagens insats, i vilken jag bl.a. besegrade holländaren jag förlorade mot på Klubblags-EM, kan jag med gott samvete ta lite sommaruppehåll. Det betyder givetvis inte att träningen upphör till fullo utan ersätts med lite annan typ av träning. Fokus kommer i större grad läggas på rörelse, stabilitet och grundstyrka. Men det får vänta ytterliggare några dagar, det är nämligen läger för mig och Emil de kommande dagarna.
/Olle