Emils NM

Härligt! Det första NM guldet är bärgat.

Det var inte den bästa tävlingen jag har gjort men det räckte för att bli nordisk mästare.

Jag fick gå 4 matcher totalt i juniorklassen där jag gick 3 av de matcherna tiden ut, 12 minuter effektiv tid. Det var väldigt krävande fysiskt och jag kände att matförgiftningen från veckan innan inte direkt hjälpte mig.

Matcherna var ganska tajta och jag vann bara 2 av dem på kast, de andra två vann jag på att varna ut den andra (få dem att vara passiva eller lämna matchområdet), inte riktigt den standarden jag brukar hålla men det räckte och det är vad som räknas.

Jag hade en ganska nervös match där jag låg under på en varning och vann i slutsekundrarna genom en kontring och där är någonting riktigt positivt för mig, jag hade inte min bästa dag men även då hade jag den mentala orken att inte ge upp även om det ser mörkt ut.

Det är väl det om något som krävs för att kunna nå till toppen, vinnarskalle.

Det var flera andra svenskar som gjorde riktigt bra ifrån sig också, stort grattis till dem! Men helgens bästa insats gjordes nog ändå av Jonathan Fagerhill i min viktklass som kastade folk åt höger och vänster utan att få några poäng vilket gjorde att han missade medalj fastän han förtjänade en. Tråkigt att det ska bli så ibland men sån är judon.

Tack återigen för allt stöd och alla gratulationer, nu bantar jag för på torsdag är det Budo Nord Cup där jag ska försvara mitt guld från förra året.

Väl mött! / Emil