Emil: Slut i Litauen

Emil I litauen

Tråkigt resultat blev det. Jag hade en stor medaljchans och det var det jag hoppades och förväntade av mig själv. Det slutade istället att jag åkte på en tveksam (på grund av konstiga domslut) förlust på lägsta poängen, yuko.

Det kändes extra tråkigt efter att jag gjort en riktigt bra första match mot tysken som kom 3:a i Bremen.

I den andra matchen mötte jag en lettlänning som kastade mig på yuko i den första minuten men efter det tog jag kontroll över matchen och kom med flera attacker och kast, men jag fick ingen poäng för något av dem. Av de som kollade på matchen fick jag höra att jag borde fått poäng för minst 3 av mina kast medan jag kände att det i alla fall var 1 kast som borde varit poänggivande.

Tyvärr händer såna domslut och deg enda man kan göra är väl att kasta sin motståndare på ippon så att domarna inte får chansen att avgöra matchen.

Efter tävlingen var det läger måndag tisdag, där fick jag chansen att köra med de som tog medalj i min viktklass. Tyvärr kändes det som att jag körde bättre på lägret än på tävlingen emellanåt.

När jag körde med han som kom 1:a i min grupp till exempel, kastade jag honom flera gånger och "vann" våra byten.

Sedan är det väldigt stor skillnad mellan tävlingsmatcher och träningsmatcher men det kändes ändå ganska bra att man inte är chanslös mot killen som vann.

Efter tävlingen är jag lite ledsen för jag känner att jag borde ha en medalj med mig hem men nu är lägret i Litauen avklarat och jag ser fram emot de Nordiska Mästerskapen som går av stapeln om ett par dagar. Där är det en titel som gäller :-)

/Emil