EMIL: Hoppla, ett brons till!


Svenskt brons på lagtävlingen

Eftersom Emil körde på bra igår fick han även frågan om att hoppa in i svensklaget som lyckades bli trea idag,

För Klara och Emil återstår ännu en dag av träning och en natt av resande innan de är tillbaka på familjär mark, själv sitter jag och skriver i mitt vardagsrum. Det känns bekvämt att nyttja fördelarna som coachtiteln bringar... Samtidigt måste ju någon hålla i träningen på Stockholms Judoklubb imorgon måndag ;-)

Ett brons löd resultatet denna gång, och nyttig erfarenhet såklart. Emil gjorde  precis vad han skulle i tre av sina fyra matcher. Tyvärr gav Emil i semifinalen sin motståndare Rokas Nenartavicius, juniormästare i Litauen, ett tillfälle som Rokas tog tillvara på. Kan gissa på att Emil njöt av revanschen han tog på söndagens lagtävling, när han istället vann över samme kille. Rokas meriter inbegriper förutom litauisk juniormästare även en femteplats på ungdoms-OS 2011.

För Klara som har ett år kvar i ungdomsklassen blev det ett annat resultat, två förlorade matcher. Efter att ha förlorat på Waza-ari i första matchen klev hon upp på mattan andra gången för att möta Bolander från Norge. I sin andra match gjorde Klara mycket bättre ifrån sig, första matchens försiktighet som bortblåst och blev med tolv sekunder kvar  tilldelad en shido.

Som sagt är det ett år kvar innan Klara tar steget upp i Juniorklassen och har som främsta uppgift att skaffa sig internationell tävlingserfarenhet. Med årets första tävling Dutch Open som kontrast är jag säker att hon är på rätt väg.

Nästa tävling blir en av de för juniorer absolut bästa, Bremen. Då väntar även ett riktigt bra läger i Hannover. Jag åker dit som coach med Emil medans Klara beger sig till Thuringia med Ulf Lindblom.

Estlandsäventyret är över, dags för gymet imorgonbitti.
God natt.
/Olle