Det största, hittills

Nu har jag varit här, på Grand Slam i Tokyo. Aldrig tidigare har jag varit med i ett större sammanhang, med så många världsmästare i startfältet och så många människor i publiken. 
Trots att mina förutsättningar, på grund av att ha genomgått en operation sex dagar tidigare, föll aningen kort om optimala var jag oerhört taggad. De delar av kroppen som fungerade kändes också bra. Allt var som upplagt för att jag skulle kunna prestera bra Judo. 

I första matchen gick jag ut mot Tejen Tejenov från Turkmenistan. Utan nervositet gick jag upp på mattan fullt inställd på att enda förlusten var att inte satsa fullt ut. I denna tävling kunde jag inte förlora. 

Matchöppningen resulterade i underläge på Yuko, jag hade kraftigt begränsad rörelsekapacitet och hade ännu inte adekvat anpassat mig. Matchen fortsatte, jag hittade mitt förhållningssätt och kort därefter tog jag ledningen på Waza-ari på kontring. Ytterligare en minut senare kom min andra Waza-ari på en Kata-guruma jag drev igenom. 
Matchvinsten betydde att jag skulle gå andra matchen mot tysken Dominic Ressel som tidigare i år tagit brons på en annan Grand Slam – duktig, skulle du kunna kalla honom.
Trots förlust på Waza-ari mot Ressel var det en riktigt tuff match, vi fightades från båda sidor för varenda cm. De sista två minuterna höll jag väldigt stor press och trots väldigt, väldigt nära uteblev poäng. 
Nöjd bockade jag för sista gången efter två bra prestationer i Tokyo. När jag haltade av mattan gjorde jag det med huvudet högt. 

/Olle