Dagen efter guldet i sarajevo

Jag stod över första matchen igår då jag var seedad i tävlingen vilket gjorde att jag "bara" behövde vinna fyra matcher för att ta hem guldet (vilket jag ju gjorde). ;-)

Det kom upp några bilder av mig på EJUs hemsida som jag bifogar i det här inlägget.
Bilden när jag kastar Ungraren i finalen är såklart en favorit men bilden av prispallen är speciell. Höger om mig, på tredjeplatsen, står nämligen Henrik Reitan från Norge. Det roliga är att jag och Henrik har mött varandra en massa gånger genom åren, från att vi var 81:or till nu när vi är 100kilos killar. Vi har alltså gått från att mötas på småtävlingar som Nammo Cup i Karlstad när vi var kadetter, till att mötas i semi-finalen på en European Top Cup. En resa som vi gjort själva, var för sig,  men på sätt och vis ändå tillsammans.
I rivaliteten finns en vänskap som gör att den konstanta konkurrensen fortsätter att vara kul. 

Som igår efter att jag vunnit över Henrik (som inte direkt gillar att förlora, än mindre att förlora mot mig) och tagit mig till final så kommer han och ställer sig i min hörna och hejar på mig. Så jag vill rikta en stor eloge till honom, även till den norska coachen Anders Dahlin som utan tvekan ställde upp och coachade mig i finalen (stort tack), som visar sportsmannanda och ställer upp för en vän. Mycket uppskattat!
För i slutändan är det en stor del till varför jag älskar idrott, sportsmannandan. Jag tycker det är extra tydligt i en individuell sport som judon där det i princip bara är en massa vinnarskallar som står ensamma mot varandra och där rivalitet är extremt vanligt. Utanför tävlingsmomentet på mattan ställer väldigt många av oss upp för varandra. Det känns speciellt.

Sammanfattningsvis, en kul helg med bra judo och bra vänner. En helt vanlig Mattssonjudohelg helt enkelt. ;)

Får inte glömma! Stort grattis till Moustafa som idag kom 2:a på Bremen Masters i Tyskland idag. Bra jobbat!

/Emil


Jag greppar nästan alltid med öppen mun har jag märkt...


Ipponkastet i finalen. En Osoto-Gari såklart!


Jag ska inte ljuga, känslan när nationalsången spelades var grym. Ska jobba hårt för att den ska spelas fler gånger.

Source of image: European Judo Union / Photographer: Mario Krvavac.