Dag 3, 4 och en dag till i Japan

Jag har varit i Japan i drygt en vecka och det har hänt en del, mestadels judorelaterade saker dock.
Ett inlägg skulle kommit upp på bloggen efter att vi åkte in till Tokyo i helgen! Det blev mycket shopping under vår lediga helg men jag hann uppleva en liten del av den japanska huvudstaden ändå.
Och som ni säkert gissat, så har vi tränat en hel del.

I och med att det har regnat väldigt mycket har vi bara hunnit med 2 löprundor på morgonen hitills. Istället för att springa har vi kört en riktigt typisk japansk morgonfys i dojon vid 6:40 varje morgon.
I lördags, när vi åkte till Tokyo, hade vi dock bara en 3 timmars judoträning på morgonen innan vi stack in till Kodokan.
För den oinvigde så är alltså Kodokan Judons födelseplats där Jigoro Kano, skaparen av Judo, öppnade upp en dojo år 1882. Resten är historia som man säger och nu har alltså jag inte bara varit där och sett dojon utan jag har även spenderat en natt på kodokans egna hostel för vallfärdande judokas som reser dit från världen över.
Dock skulle jag ljuga om jag sa att jag var överväldigad av Kodokan, vad jag trodde skulle vara mer likt ett tempel visade sig påminna mer om min egen hemmadojo i Stockholm som ligger i källaren på Brännkyrkahallen.
Fast häftigt var det ändå!
I det lilla, ödmjukt utsmyckade, rummet vi alla killar sov i var väggarna prydda med namn från judokas som varit där före oss. Namn som Illias Illiadis fanns att finna i rummet som numera även huseras av Emil Mattssons underskrift.

Med risk för att bli långrandig så låter jag åter bilderna tala för sig själv så återkommer jag med roliga inlägg väldigt snart!
Bara en vecka kvar snart för mig har i Japan!
/Emil