Bremen klart för 2014

Då var lägret i Bremen slut för oss, sista träningen bjöd på lagtävling mellan Tyskland, Brasilien, Kazakhstan, Japan och Canada där Kazakhstan kom ut som vinnare.
För min och Olles del gällde bara träning som vanligt och vi tog det sista tillfället i akt och kastade bland annat Tyskar, Schweizare och Ryssar innan vi stack tillbaka till hotellet för att packa ihop sakerna och börja röra oss mot flygplatsen.

Det är grymt tråkigt att åka hem härifrån utan en medalj runt nacken när det kändes som att allting verkligen klickade och jag hade hur mycket som helst att ge. Dock händer det man inte lyckas övertyga domaren med sin judo och enda sättet att se till att det inte händer är genom att lämna domarna utan några tvivel. Att kasta motståndarna genom golvet så att säga.

På lägret har jag kört med de som placerade sig på tävlingen i min viktklass. Jag blir inte spöad på några sätt, snarare tvärtom!
Det ger en väldigt positiv känsla och det är vad jag kommer ta med mig hem efter de här dagarna. Jag hör hemma på de här stora tävlingarna i Europa och om jag fortsätter jobba hårt så är det bara en fråga om tid innan de där guldmedaljerna är mina.

Hejdå Tyskland!
/Emil