Besviken i Belgrad

Det blev två matcher för mig denna gång. Som seedad trea på tävlingen och rankad 45 i Europa stod jag över första rundan för att i andra rundan möta en kille från Kroatien. Första rundan var inga problem. Jag mötte honom lätt i greppningen för att känna på honom och hur han rörde sig och kastade efter strax över en minut av matchen honom på ett lyft, Ippon.

Inför andra matchen kändes det väldigt bra i kroppen, jag var igång och riktigt taggad. Jag öppnade matchen väldigt bra mot en ryss och lyckades attackera starkt dock utan utdelade poäng. Strax efter halva matchen blev jag tyvärr slängd på Ippon efter att ha blivit nedtryckt i ett Sumi-Gaeshiförsök. Surt.

I matchen som följde, kvartsfinal, ställdes ryssen mot en serb. Det gällde för ryssen att vinna och gå vidare till semifinal för att jag skulle få en chans till i återkvalet. Serben blev inte tilldelad någon av de varningar han verkligen förtjänade, de gick istället till ryssen. Efter halva tiden kom lyftet från ryssen. Upp högt i luften över sin egen axel och planterade serben stenhårt i mattan, rakt på rygg. Domaren delade ut Waza-Ari. Med 2 minuter kvar och två oförtjänta varningar i ryggen såg det inte bra ut för ryssen. Med elva sekunder kvar av matchen delade domaren ut den sista och diskvalificerande varningen.

Det känns lite tråkigt, speciellt efter förra helgens framgång och hoppet i europarankingen. Men men, the story goes on.