Back again!

Så efter lång väntan, mycket hårt arbete och en ny mentalitet var jag åter på podiet i helgen!
Även om min judo inte var den bästa jag producerat på mattan så var min inställning psykiskt mil bättre än någon annan tävling jag varit på.
Efter min förlorade semifinal så kände jag att bronset var mitt. Jag lät inte tyngden av förlusten påverka min inställning eller min prestation. Med risk för att framstå som lite arrogant så hade jag vunnit bronsmatchen redan innan jag kört den. Lite på samma sätt som man kan förlora andra matcher innan man ens tagit på sig dräkten.

Det var ett stort svenskt lag som åkte ut och tävlade och det var många bra prestationer från oss, tyvärr var det bara jag som tog medalj den här gången.
Olle körde riktigt bra igen men förlorade tyvärr sin bronsmatch, första finalmatchen han förlorat på europatouren. Annars har han alltid vunnit medaljen när han haft chansen.

Så jag är nöjd. Väldigt nöjd! Och jag känner att allt det mentala arbete jag gjort sedan Zürich har fungerat och gjort mig långt bättre.
Jag har fortfarande mycket arbete att göra men istället för att bara fånga den metaforiska vågen och bara rida den tills ruset kraschar i botten samtidigt som vågen dundrar ner i sanden så var jag, för första gången i min karriär, den som skapade vågen själv.

Det känns grymt bra i själen och den här veckan är livet lite roligare att leva än vanligt.
.. Det är märkligt vad en liten bronspeng kan göra för humöret.

/Emil