Antika nöjen

Så var vi där, vid vilodagen halvvägs igenom lägret. Det var förvisso inte en hel vilodag då den började med ett gympass, men i all ärlighet; vad förväntade du dig?

Efter ett tungt pass med basövningar (mark, bänk, squat och bänkdrag) tog vi alla i samlad trupp (förutom Jocke som stannade för att hänge sig åt sin matte) tåget in mot Rom. För att få ut så mycket som möjligt av lägren och kunna behålla fokus i så stor mån som möjligt genom alla träningatimmar kan det vara nyttigt att med jämna mellanrum ägna sig åt något annat. Ibland går vi ut och äter, spelar fotboll eller badar men när vi som denna resa befinner oss på aningen mer eftertraktade resmål än tyska småstäder eller gamla sovjetiska judohallar passar vi på att ta del av staden. Denna gång tjänade det antika Rom rollen som ett gäng Judo-nördars förströelse.
Ur Judosynpunkt var Rom en ren och skär besvikelse, inte ett enda kast eller armlås under de 6 timmar vi vandrade runt. Vatikanen å andra sidan visade sig vara aningen mer judovänligt. Vita pyjamasar, precis som vi bekantat oss med på mattan, var att skåda varthän man vände sig.

Morgondagen är för min och Emils del den sista innan vi beger oss iväg till Glasgow för att tävla i European Open på lördag. Efter oss lämnar vi det resterande svenska laget som åker tillbaka till Arlanda. Även de tre nyblivna olympiska mästarna som gästat mattan här i Rom kommer vi skilja oss från, förhoppningsvis blir tävlingen tuff ändå ;)

/Olle