2015 kommer bli bättre än 2014

I morse vaknade jag vid 8 för att kolla på Olles första match mot en slovak och jag hade höga förhoppningar för Olle idag, han har vuxit en hel del på senaste med sin judo. Han har hittat sina tekniker på ett sätt han inte gjort tidigare och då menar jag att han har blivit farligt varierad med sina tekniker, något som är extremt jobbigt för den som möter honom.

Han började väldigt bra och plockade poäng tidigt i matchen. Olle var framme och hotade med sin höft från första sekunden och var nära på att slänga slovaken redan efter ett par sekunder. Efter en minut ungefär så pressade han motståndaren till att göra en dålig attack vilket Olle snabbt drog nytta av och kontrade honom. Jag personligen tycker att det skulle ha blivit en Wa Zari (en halv poäng) men han fick en yuko (typ 000000.1 poäng, man kan få hur många som helst men man kan inte få en hel poäng, en ippon). 
Så nu leder Olle matchen och fortsätter vinna greppning efter greppning men sen när Olle attackerar på höftkast krokar motståndaren Olles vänstra ben från utsidan och det ser ut att göra extremt ont. När Olle sedan försvarat sig mot strypningsförsöket som följde ställer han sig upp och det märks att han gjort illa knät.
Matchen började som sagt riktigt bra men när han gör illa knät så kan han inte längre röra sig ordentligt eller ens greppa ordentligt. Det tempot han hade i början var borta och slovaken utnyttjade det till fullo tyvärr.
Olle åkte då ut ur tävlingen.

Jag känner verkligen för honom ( det gör jag vid varje förlust) men idag var Olle verkligen på g. Allting stämde i princip och jag är helt övertygad om att han hade vunnit den där matchen utan problem hade det inte varit för skadan. Kvar återstår nu att se om han är redo att tävla igen nästa vecka då vi åker till Danmark på en stor tävling.

Ta en titt själva, Jag tycker Olle kör extremt bra och det känns som en ordentligt stark indikator på vart han är påväg i år. 
Länken är den gula där uppe om ni missade det, Olles match börjar 1:18:00.
/Emil