2 Veckor efter polen!

Att man har tränat så mycket att man har glömt att uppdatera sin idrottsblogg... Nu blir det en uppdatering!
 

Jag och Klara var i Polen för två veckor sedan där Klara slutade som 5:a efter 5 tuffa matcher, hon förlorade alltså bronset. Klara blev naturligtvis besviken trots en bra insats men hon tänker inte på att hon körde i junior kategorin när hon själv är kadett.

Vad gäller mig så började jag min tävlingsdag, min första internationella tävling i -100, med en tajjt öppnande match. Jag gick tiden ut och vann på en varning men för att vara rättvis så var jag också närmast att plocka poäng under matchen.

I min andra match började jag katastrofalt dåligt, jag blev slängd på två snabba kast som jag inte borde gått på och låg efter 1 minut under på en wa zari och en yuko. under de resterande 3 minuterna jagade jag som en tok vilket lönade sig de sista 20 sekundrarna då jag lyckades fånga motståndaren i en fasthållning.

Semi-finalen var en annan historia där jag lyckades dominera matchen helt och min motståndare blev utvarnad väldigt snabbt och jag var vidare till final.

Finalen började alldeles för likt min första match och jag fann mig själv i ett underläge med 2 yukos emot mig. Det resulterade i en av de mest jämna matcher jag har kört. Det slutade med förlust för min del tyvärr men på tavlan stod det 2 yuko och 3 varningar mot 1 yuko. Så hade jag fått 20 sekunder till hade jag utan tvekat kunnat dela ut en varning till och utöver det så var min yuko extremt tveksam, några av domarna ville ha det till en wa zari vilket hade varit tillräckligt för att jag skulle ha vunnit matchen. 

Överlag är jag dock nöjd. Jag har kommit tillbaka från min fotskada och gjorde en bra insats i min nya viktklass till skillnad ifrån Junior Swedish Open där foten fortfarande "spökade".
Nästa tävling ska jag inte låta någon annan gå hem med guldet!
/Emil