Ännu en vecka i bagaget

Jag och Klara har ångat på (fortsätter med tågreferenser) den gångna veckan och gymmet här på universitetet har blivit mer som ett första hem än ett andra hem. Även om hon tjurar när jag försöker ge henne råd i gymmet så måste jag påstå att det har gått riktigt bra för det mesta och min hand har blivit öm efter alla high fives Klara har lagt på mig. Det händer oftast efter att hon gjort någon knäpp Erling-övning och skrikit "Fuck yeah!" i fulla lungor till våra gymkompisars förvåning.


Det är en vecka kvar  tills vi åker till Dubrovnik för ytterliggare en europacup.
Jag känner ingen press, ingen ångest, ingen stress. Det ska bli kul att stå där igen på matchomådet. Efter tävlingen blir det ett litet lov. Klara älskar påsken så hon lär sticka hem för att måla ägg och äta kycklingar. Sån är hon.
För min del är det Paris som gäller, jag har ingen anledning att åka hem till kylan och ingen lust heller.


I Dubrovnik kommer det den här gången vara fler svenskar på plats för att tävla än vad det var i Zürich, vilket alltid är kul. Jag tycker personligen att det är bra att så många som möjligt av de få seniorer vi har i Sverige ger sig ut för att tävla på dessa typer av tävlingar, dels för gemenskapens skull, dels för att judon i Sverige blir bättre ju fler som får med sig den typen av erfarenheter hem. 
Många av de jag kommit upp med genom åren har tyvärr slutat tävla på vägen för att de inte har sett någon framtid inom tävlandet om NM och SM är de största tävlingarna man får delta på. Jag tror att vi är två 95:or som tävlar ute i Europa nu. Vi var många fler när jag var kadett och junior och det är synd att de inte känner att det är mödan värd att åka och tävla på många av de här tävlingarna när jag är övertygad om att många av dem har kapaciteten att plocka medaljer på den nivån.
I slutändan tävlar man för att man tycker om utmaningen, vill ta chansen att vinna och utvecklas som judoka (och person). För mig är det bara positivt och borde uppmuntras.


/Emil